Lördag 8 maj

DELA
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Spela videoklipp

I dagens avsnitt får ni bland annat helgens tips, veckans nyheter, möta Sabine och hennes höns samt höra livemusik med Fröberg och Sjöberg. Vi pratar även med familjen Skanfors som lyckades filma det mytomspunna lodjuret och får höra Sardar berätta om sina planer på Skeppsbron. Nytt avsnitt kommer nästa lördag 15/5 9.00!

Länkar:

Lodjursfilmen:
https://www.youtube.com/watch?v=6KIzHaNhajE

Rösta på Härnösand som årets sommarstad:
https://www.reseguiden.se/tips/sommarstad

Helgens tips i Härnösand:

Konstutställning
Från 24 april till 29 maj hänger utställningarna ”Sol bakom allt” av Olof Ahlström och ”Dansarna” av May Lindholm på konsthallen på torget i Härnösand. Tyvärr är hallen stängd på grund av pandemin, men det kommer att läggas ut digitala visningar. Du kan även gå på digital konstvandring i centrala Härnösand på webbsidan till Härnösands kommun.

Bio
På Saga bio visas två Oscarsvinnande filmer: ”En runda till” och ”Nomadland” både lördag och söndag. På söndag visas även barnfilmerna ”Familjen Bigfoot” och ”Raya och den sista draken”.

Kyrkan
1 maj: Toner och tankar vid helgsmål i Säbrå kyrka kl 18.
2 maj: Musik i vårkväll – Nu kommer våren och ljuset” i Häggdånger kyrka kl 18 plus högmässor i Stigsjö kyrka, Högsjö kyrka, Viksjö kyrka och Härnösands domkyrka – som webbsänds digitalt.

Murberget friluftsmuseum
Vandra på egen hand Väsenstigen om väsen i folktron eller Mediaguide för att lära dig om byggnaderna genom appen KulturPunkt. Ta med hörlurar!

Teater
Se när som helst ”Dödsdansen” med Teater Västernorrland på:
https://www.voyd.se/creators/teater-vsternorrland/dodsdansen-8246