Lördag 8 januari 2022

DELA
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Spela videoklipp

I detta avsnitt startar vi upp det nya året med att besöka ett av Härnösands många gym. Vi hälsar på en liten gravyrverkstad uppe på Kackela och så får ta del av en 90 årings musikaliska hjärta. Och självklart får vi se vem som blir uppmärksammad med “veckans blommor”.

Helgens och veckans tips

BIO

Saga 1

Bamse och Vulkanön /sv tal

Sing 2 /sv tal

Spider-Man: No Way Home

The King’s Man

Saga 2

Bamse och Vulkanön /sv tal

Spencer

Sing 2 /eng tal

Spider-Man: No Way Home

Saga 3

Sing 2 /eng tal

Spider-Man: No Way Home

Utvandrarna /sv text

The Matrix Resurrections

KYRKLIGT

Söndagen den 9 januari  kl. 11:00 Härnösands domkyrka

Söndagen den 9 januari Högmässa – livesändskl. 11:00 Stigsjö församlingshem, nere

Söndagen den 9 januari kl. 18:00 Säbrå kyrka. Gudstjänst med toner och tankar

Söndagen den 9 januari kl. 14:00 Viksjö församlingshem. Stor & Liten under ledning av Viksjö framtid, i ett samarbete med Svenska kyrkan Härnösand. En möjlighet att träffas för er som är hemma med barn i Viksjö med omnejd.

KULTUR

Lördagen den 8 Jan 2022 kl 15:00 Revypremiär Mittrevyn Kul, kul, strålande kul! Härnösands Teater, Härnösand

Härnösands Konsthall till och med 22 januari.. Jul hos Qvist Inför julhelgerna har vi dukat upp med föremål som andas fest och högtid

Hörnösands konsthall bjuder på abstrakt måleri och ett konstnärligt undersökande av Luleälven genom fotografi. I galleriet på plan ett visar Härnösands Konstförening en utställning av Mia Rogersdotter Gran. Utställningen är ett konstnärligt undersökande av Luleälven genom fotografi och arkivmaterial. I salarna på plan två visar vi utställningen ”SVAJS” med duon Susanna Salifou Nygren och Vanja Gyllensköld.”Formen för vårt arbete är abstrakt måleri, det visuellt gestaltade och kroppsligt relaterade

Västernorrlands museum Mur berget. Till och med 13 januari. Kung Bore med vänner firar jul – Julfönster 2021Välkommen att kika in i årets julfönster på Murbergets friluftsmuseum. Varje fönster har ett vintrigt sagolikt jultema. Karta för att hitta till fönsterna finns att hämta i museibyggnadens entré.

 Västernorrlands museum DIGITAL VISNING: ATT FÅNGA EN PLATS – BERÄTTELSER FRÅN VÄSTERNORRLAND 2021-09-13 Onsdag 12 januari kl. 16.30-17.00. Museets personal visar utvalda delar av utställningen och dess innehåll. Varje digital visningar har ett särskilt tema.

Visningen tar ca 30 min. och genomförs på Zoom.

SPORT

IOBS nställd match Öbacka sportcenter 9 januari 16:00 Brännan Handboll -Sikeå SK Herrar div 3.

Högslätten 8 januari16:00 HAIK Sikeå SK bandy damallsvanskan.

Öbacka sportcenter 8 januari 13.00 IBK Sundsvall City IBC U Herrar Division 2 Mittsverige innebandy.

ÖVRIGT

Technichus nya utställning ”Från majs till bajs” är i full produktion och öppnar till jullovet.

Technichus har extra lovöppet till och med söndag 9/1. Välj mellan förmiddagspass 10.00-13.00 eller eftermiddagspass 14.00-17.00.

Torsdag 13 januari kl. 18.00 VÄSTERNORRLANDS MUSEUM Julgransplundring ute på Murbergstorget. Ta kläder efter väder. Knapp Bertil Eriksson leder danslekarna till Mats Fagerberg och Kjell Sundins glada spelmansmusik. Avslutning av fönsterutställningen ”Kung Bore med vänner firar jul”.