Lördag 5 februari 2022

DELA
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Spela videoklipp

I detta avsnitt snackar vi jämställdhet och glädjefokus med några eldsjälar på bandyplan. Vi hälsar på under ett solcellsmontage på Frideborgsgatan och riktar fokus på en 4000 år gammal kvinna som kan ses på Västernorrlands museum. Vi får också träffa Gympahjältarna på Gerestaskolan, och som vanligt får du se vem som denna vecka får “veckans blommor”.

Helgens och veckans tips

BIO

Saga 1

Monsterfamiljen: Ingen är perfekt /sv tal

Ur spår /sv text

Moonfall

Saga 2

Sing 2 /sv tal

Parallella Mödrar

Spider-Man: No Way Home

Parallella Mödrar

Utvandrarna /sv text

Nightmare Alley

Saga 3

Pelle Kanin 2: På rymmen /sv tal

Aja baja, Alfons Åberg

Bamse och Vulkanön /sv tal

Spider-Man: No Way Home

Moonfall

Scream

KYRKLIGT

Lördag 5 februari   11:30 Härnösands domkyrka Lördagsmusik

Söndag 6 februari 11:00 i Härnösands domkyrka, Högmässa – livesänds.

Söndag 6 februari 2022 11:00 i Hemsö kyrka Ljusmässa

Söndag 6 februari 2022 14:00 i Viksjö kyrka, Ljusgudstjänst

Söndag 6 februari 2022 15:00 i Häggdångers kyrka Ljusgudstjänst

SÖNDAG KL. 18:00 Högsjö kyrka Gudstjänst för själ och hjärta – med High coast band

Söndag 6 februari 2022 18:00 i Säbrå kyrka Gudstjänst med toner och tankar.

Söndag 6 februari 2022 18:00 i Stigsjö kyrka Ljusmässa

KULTUR

Onsdagen 9 februari 2022 Jaerv ‒ kvintett som sjunger och spelar folkmusik, inspirerad av pop och jazz.Hörsalen, Västernorrlands museum.

ONSDAG 9 FEBRUARI 2022 KL. 20:00  Bryggeriet Leo Lindberg Trio feat. Zubaida Solid Öbacka Jazz&Blues Härnösand

Torsdagen10 februari   klockan 19 inviger Västernorrlands museum i en digital sändning på Facebook om den verklighetstrogna skulpturen av kvinna som levde för 4000 år sedan. .

Härnösands konsthall bjuder på abstrakt måleri och ett konstnärligt undersökande av Luleälven genom fotografi. I galleriet på plan ett visar Härnösands Konstförening en utställning av Mia Rogersdotter Gran. Utställningen är ett konstnärligt undersökande av Luleälven genom fotografi och arkivmaterial. I salarna på plan två visar vi utställningen ”SVAJS” med duon Susanna Salifou Nygren och Vanja Gyllensköld.”Formen för vårt arbete är abstrakt måleri, det visuellt gestaltade och kroppsligt relaterade

Västernorrlands museum Att fånga en plats – Berättelser från Västernorrland består av tre delar, som ger olika perspektiv på berättelser. Pågår till den 27 februari.

Västernorrlands museum. HÖJ DIN RÖST!  100 röster i Västernorrland är ett projekt där en mångfald av röster om demokrati i Västernorrland ska samlas in presenteras och synliggöras, med barn och unga som ett särskilt fokus. Pågår till den 15 maj.

Västernorrlands museum. Fira demokratin.  Utställningen berättar historien bakom beslutet om allmän och lika rösträtt. En berättelse där gräsrötter och politiker varit viktiga aktörer som format vår demokrati. Pågår till den 15 maj.

SPORT

Lördag 5 februari 13:00 Öbacka sportcenter IBK herr H2- Vattjoms IK  Herrar Division 2 Mittsverige

Lördag 5 februari  Härnösands alpina arrangerar tävling i Vårdkasbacken.

ÖVRIGT

Lördag den 5  09.00 lördag kör Jarmo Nykyri igång l

Yinyoga i  på Kusthöjden, (övervåningen Freddes mat)

Torsdag 10 februari 10:00 – 12:00   Härnösands bibliotek Digitala torsdagar Idag om Videons internet – Youtube för nybörjare

Lördag 5 februari 12:00 – 12:30  Härnösands bibliotek. Följ med in i sagans värld på olika äventyr och upplevelser. Passar bra för barn mellan 3-6 år. Plats: Stjärnans hus Gratisbiljetter finns att hämta i Sambibliotekets reception 

Den 6 februari är det samernas nationaldag. Då kommer timmermannen Eric Öberg till friluftsmuseet för att arbeta med en av byggnaderna, njallan.