Lördag 29 maj

DELA
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Spela videoklipp

I dagens avsnitt får vi följa med in på en förhandstitt på nya restaurangen Engströms Food & Deli, vi träffar Linda som är riksgydja. Som vanligt så bjuds vi på en sammanfattning av veckans nyheter från Härnösand samt tips på vad man kan göra i helgens strålande väder! Vi avslutar med livemusik från Härnösandsmusikerna Patrik Grundström och Jesper Norberg där det blir kontrabas och piano.

Helgens tips 29 maj:

Konsert med slagverk
Härnösands slagverksensemble firar 30 år och slagverksklasserna från Estetiska programmet på Härnösands gymnasium och Härnösands folkhögskola firar med en konsert som sänds från Härnösand Arena med start klockan 19.00 lördag 29 maj. Konserten kan ses online på www.harnosand.se/slagverk

Klockargården
I slutet av maj 1721 drabbades Härnösand och stora delar av Norrlandskusten av rysshärjningar och brand. Lördagen den 29 maj kl. 12.00-16.00 arrangeras utställning, guidade vandringar och barnaktiviteter på Säbrå Hembygdsgård Klockargården.

Tipspromenad
Gå Tjejjouren Härnösands tipspromenad i centrala Härnösand! Första frågan är satt upp i Stadsparken och sedan följer 11 till frågor i riktning badhuset, Mellanholmen, centrum och med avslutning nere vid vattnet. Svaren på frågorna skickas till tjejjourenharnosand@roks.se och den 1 juni lottas det ut en vinnare som får en korg med godsaker.

Skattjakt
Klubb Foajés lokala skattjakt. Scanna QR-koder runt centrala Härnösand och vinn fina priser.

Konstutställning
Lördag 29 maj hänger utställningarna ”Sol bakom allt” av Olof Ahlström och ”Dansarna” av May Lindholm sin sista dag på konsthallen på torget i Härnösand. Tyvärr är hallen stängd på grund av pandemin, men det kommer att läggas ut digitala visningar och vara fönstervisning dygnet runt. Du kan även gå på digital konstvandring i centrala Härnösand på webbsidan till Härnösands kommun.

Bio
På Saga bio visas Godzilla vs. Kong, Cruella, Tom & Jerry, Promising Young Woman och Spiral: From the Legacy of Sawbåde lördag och söndag. På söndag visas även Raya och den sista draken.

Kyrkan
Lördag 29 maj: Toner och tankar vid helgsmål 18.00 Säbrå kyrka.
söndag 30 maj: Webbsänd högmässa 11.00 Härnösands domkyrka.
Friluftsgudstjänst vid trefaldighetskällan i Gussjö 15.00.

Väsenstigen
Vandra på egen hand Väsenstigen om väsen i folktron. Startpunkten för Väsenstigen finns vid en skylt intill Kyrkkrogen, till höger om museets huvudbyggnad. Ladda ner appen Kulturpunkt och skanna koden på skylten för att starta guiden. Glöm inte att ta med hörlurar. Karta över stigen kan du hämta i en låda utanför museibyggnaden.

Mediaguide
Med appen KulturPunkt kan du få fördjupad kunskap om byggnaderna på Murberget friluftsmuseum. Ta del av miljöernas berättelser och byggnadshistoriska bakgrund. I mediaguiden visas fotografier från förr och nu, spännande fakta och byggnadstekniska fördjupningar.

Ljuddrama
Ta del av ljudverket ”Genom vind, snö och solsken” med Teater Västernorrland på Torget i Härnösand genom att scanna en qr-kod.

Teater
Se teatereleverna på Härnösands gymnasiums pjäs Att duga eller inte duga digitalt på Härnösand Play.