Lördag 29 januari 2022

DELA
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Spela videoklipp

I detta avsnitt bjuder vi på ett reportage inför draghundstävlingen Öbackadraget och kollar in REKO där man kan köpa och sälja lokal mat utan mellanhänder. Vi riktar också uppmärksamhet mot att Härnösand räknas som ett föredöme när det gäller skolmat och att Härnösand inte har givit upp när det gäller Torsboda. Och så får vi se vem som denna vecka blev överraskad med “veckans blommor”.

Helgens och veckans tips

BIO

Saga 1

Monsterfamiljen /sv tal

Ur spår /sv text

Nightmare Alley

Saga 2

Sing 2 /sv tal

Spider-Man: No Way Home

Scream

Saga 3

Pelle Kanin 2: På rymmen /sv tal

Aja baja, Alfons Åberg

Bamse och Vulkanön /sv tal

Utvandrarna /sv text

Nightmare Alley

Spider-Man: No Way Home

KYRKLIGT

LÖRDAGEN DEN 29 JANUARI 2022 11:30 Härnösands domkyrka

Lördagsmusik

SÖNDAGEN DEN 30 JANUARI 2022 11:00 Stigsjö kyrka

Gudstjänst

SÖNDAGEN DEN 30 JANUARI 2022 11:00 Härnösands domkyrka

Högmässa – livesänds

SÖNDAGEN DEN 30 JANUARI 2022 11:00 Högsjö kyrka

Mässa

SÖNDAGEN DEN 30 JANUARI 2022 14:00 Viksjö församlingshem

Stor & Liten i Viksjö

SÖNDAGEN DEN 30 JANUARI 2022 18:00 Härnösands domkyrka

Söndagsmusik – Med psaltare och harpa Psaltarpsalmer tonsatta av

bl a Dvorak och Nordqvist. David Saulesco, sång Lars G Fredriksson, orgel och piano.

KULTUR

Mittrevyn Kul, kul, strålande kul! Härnösands Teater, Härnösand har ställt in alla kommande föreställningar på grund av corona-restriktionerna. Revyn tas preliminärt upp igen i april

Hörnösands konsthall bjuder på abstrakt måleri och ett konstnärligt undersökande av Luleälven genom fotografi. I galleriet på plan ett visar Härnösands Konstförening en utställning av Mia Rogersdotter Gran. Utställningen är ett konstnärligt undersökande av Luleälven genom fotografi och arkivmaterial. I salarna på plan två visar vi utställningen ”SVAJS” med duon Susanna Salifou Nygren och Vanja Gyllensköld.”Formen för vårt arbete är abstrakt måleri, det visuellt gestaltade och kroppsligt relaterade

Västernorrlands museum Att fånga en plats – Berättelser från Västernorrland består av tre delar, som ger olika perspektiv på berättelser. Pågår till den 27 februari.

Västernorrlands museum. HÖJ DIN RÖST! 100 röster i Västernorrland är ett projekt där en mångfald av röster om demokrati i Västernorrland ska samlas in presenteras och synliggöras, med barn och unga som ett särskilt fokus. Pågår till den 15 maj.

Västernorrlands museum.Fira demokratin. Utställningen berättar historien bakom beslutet om allmän och lika rösträtt. En berättelse där gräsrötter och politiker varit viktiga aktörer som format vår demokrati. Pågår till den 15 maj.

ONSDAGEN DEN 2 februari 16:30 Västernorrlands museum. Guidad visning: Att fånga en plats- berättelser från Västernorrland. Antikvarie Sandra Klingberg visar utställningen ”Att fånga en plats- berättelser från Västernorrland”. Visningen tar ca 30 min. Samling i utställningshallen 1 trappa upp. Begränsat antal deltagare.

SPORT

LÖRDAGEN DEN 29 JANUARI Gerestaskolan Gympa Hjältarna Gympapass för barn 09.30 2-3 år och 10.30 4-5 år. Föranmälan

LÖRDAGEN 29 januari Öbacka sportcenter 12.00 BRÄNNAN HANDBOLL Sikeå SK

LÖRDAGEN 29 januari Öbacka sportcenter 15.00 Härnösand handbollsklubb – Lillpite IF

SÖNDAGEN 30 januari Öbacka sportcenter 12.30 IBK- Fränsta IK Dam.

ÖVRIGT

Tisdagen 1 februari 15:30 – 16:30 Härnösands bibliotek Läseklubben Föranmälan.

Torsdag 3 februari 10:00 – 12:00 Härnösands bibliotek Digitala torsdagar Idag ”Facebook för nybörjare” Hur du skapar ett konto och hur du sen kan hittar det som intresserar just dig.

Lördag 5 februari 12:00 – 12:30 Härnösands bibliotek.Följ med in i sagans värld på olika äventyr och upplevelser.Passar bra för barn mellan 3-6 år.

Plats: Stjärnans hus Gratisbiljetter finns att hämta i Sambibliotekets reception från och med fredag den 28 januari.