Lördag 22 maj

DELA
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Spela videoklipp

I dagens avsnitt får vi träffa Solstrålens förskola som bygger fjärilslund på förskolan, vi minglar lite på golfbanan som haft premiär och som vanligt bjuder vi också på veckans nyheter och tips på vad ni kan göra i helgen. Veckans livemusik står Jarmo Nykyri för. Nytt avsnitt kommer nästa lördag 9.00!

Helgens tips i Härnösand:

Tipspromenad

Gå Tjejjouren Härnösands tipspromenad i centrala Härnösand! Första frågan är satt upp i Stadsparken och sedan följer 11 till frågor i riktning badhuset, Mellanholmen, centrum och med avslutning nere vid vattnet. Svaren på frågorna skickas till tjejjourenharnosand@roks.se och den 1 juni lottas det ut en vinnare som får en korg med godsaker.

Bangolf

Bangolfen vid Simhallen öppnar idag. Den hålls öppen lördag och söndag 12.00-18.00.

Skattjakt

Klubb Foajés lokala skattjakt. Scanna QR-koder runt centrala Härnösand och vinn fina priser. 

Konstutställning

Från 24 april till 29 maj hänger utställningarna ”Sol bakom allt” av Olof Ahlström och ”Dansarna” av May Lindholm på konsthallen på torget i Härnösand. Tyvärr är hallen stängd på grund av pandemin, men det kommer att läggas ut digitala visningar och vara fönstervisning dygnet runt. Du kan även gå på digital konstvandring i centrala Härnösand på webbsidan till Härnösands kommun.

Bio

På Saga bio visas Promising Young Woman och En runda till både lördag och söndag. På lördag visas även Raya och den sista draken och på söndag Nomadland.

Kyrkan

Söndag 23 maj: Webbsänd högmässa 11.00 Härnösands domkyrka.

Gudstjänst 11.00 Stigsjö kyrka.

Webbsänd mässa tolkad till teckenspråk 14.00 Härnösands domkyrka.

Gudstjänst med små och stora 18.00 Högsjö kyrka.

Mässa där Tro, Hopp och Kärlek växer 18.00 Säbrå kyrka.

Väsenstigen

Vandra på egen hand Väsenstigen om väsen i folktron. Startpunkten för Väsenstigen finns vid en skylt intill Kyrkkrogen, till höger om museets huvudbyggnad. Ladda ner appen Kulturpunkt och skanna koden på skylten för att starta guiden. Glöm inte att ta med hörlurar. Karta över stigen kan du hämta i en låda utanför museibyggnaden.

Mediaguide 

Med appen KulturPunkt kan du få fördjupad kunskap om byggnaderna på Murberget friluftsmuseum. Ta del av miljöernas berättelser och byggnadshistoriska bakgrund. I mediaguiden visas fotografier från förr och nu, spännande fakta och byggnadstekniska fördjupningar. 

Ljuddrama

Från och med igår 7 maj kan du ta del av ljudverket ”Genom vind, snö och solsken” med Teater Västernorrland på Torget i Härnösand genom att scanna en qr-kod.

Teater

Streama Teater Västernorrlands version av Strindbergs klassiker Dödsdansen på https://www.voyd.se/creators/teater-vsternorrland/dodsdansen-8246