Lördag 19 februari 2022

DELA
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Spela videoklipp

I detta avsnitt besöker vi Marinans förskola och deras egna OS-fest. Vi tittar in hos Jeansbolaget inför deras live shopping, får en hälsning från nya godisbutiken Godistrollet, och kontaktar Noah Deutschmann för att känna av tävlingsnerverna inför Melodifestivalen med bandet Tribe Friday. Självklart avslöjar vi också vem som den här veckan fick sig en blombukett, men först lite vad som händer här i stan.

Helgens och veckans tips

BIO

Saga 1

Viljas äventyr /sv tal

Uncharted

Döden på Nilen

Jackass Forver

Saga 2

Sing 2 /sv tal

Ur spår /sv text

Spider-Man: No Way Home

Comedy Queen /sv text

Uncharted 

Saga 3

Bara knyt, Alfons!

Marry Me

Scream

Bamse och Vulkanön /sv tal

Spider-Man: No Way Home

Parallella Mödrar

KYRKLIGT

Söndag 20 februari 2022 11:00 i Härnösands domkyrka Högmässa – livesänds

Söndag 20 februari 2022 18:00 i Säbrå församlingsgård, Pop up-kör vuxna

Onsdag 23 februari 2022 08:00  Härnösands domkyrka Morgonmässa

Onsdag 23 februari 2022 13:00 i Vårsta   Meditation

FREDAG 25 FEBRUARI 2022 KL. 17:30–20:00 Säbrå församlingsgård Familjekväll med bibelutdelning och musikquiz.

KULTUR

Västernorrlands museum  Invigning av utställningen “Ådalen 31 – vändpunkt i svensk historia”. Lördag 19 februari  14.00-15.30 Hörsalen och Galleriet, Västernorrlands museum.

LÖRDAG 19 februari. 19:30 Röjåssalen, Härnösands Folkhögskola Folkmusik på Kapellsbergs Folkmusik på Kapellsberg med Siw Burman och Anders Hellström ‒ fiol, tramporgel, dragspel och sång.

TORSDAG 24 FEBRUARI 2022 KL. 19:00 St. Petri Logen. Sagolikt ‒ Josefine Andersson och Daniel Beskow sjunger och spelar utifrån Elsa Beskows sagobilder.

Härnösands konsthall bjuder på abstrakt måleri och ett konstnärligt undersökande av Luleälven genom fotografi. I galleriet på plan ett visar Härnösands Konstförening en utställning av Mia Rogersdotter Gran. Utställningen är ett konstnärligt undersö-kande av Luleälven genom fotografi och arkivmaterial. I salarna på plan två visar vi utställningen ”SVAJS” med duon Susanna Salifou Nygren och Vanja Gyllen-sköld.”Formen för vårt arbete är abstrakt måleri, det visuellt gestaltade och kropps-ligt relaterade

Västernorrlands museum. HÖJ DIN RÖST!  100 röster i Västernorrland är ett projekt där en mångfald av röster om demokrati i Västernorrland ska samlas in presenteras och synliggöras, med barn och unga som ett särskilt fokus. Pågår till den 15 maj.

Västernorrlands museum. Fira demokratin.  Utställningen berättar historien bakom beslutet om allmän och lika rösträtt. En berättelse där gräsrötter och politiker varit viktiga aktörer som format vår demokrati. Pågår till den 15 maj.

SPORT

på Lördag 19 februari när det är dags för hemmamatch klockan 11.00 för Bowlingklubben Flash mot Prana från Skellefteå. Söndagen 20 februari 16:00 Högslättens Ishall AIK Hockey Härnösand. Kramfors-Alliansen Hockeytvåan  

Tisdagen 22 feb, 19:30 Högslättens Ishall AIK Hockey Härnösand- Kovlands IshF Hockeytvåan  

Söndagen 20 februari 16:00 Öbackahallen Brännan-Umeå  Gimonäs

ÖVRIGT

Söndag 20 februari 14.00 Västernorrlands museum. Den Härnösandsfödda OS-guldmedaljören i curling Anette Norberg kommer till museet. I samband med utställningen Att fånga en plats- berättelser från Västernorrland, berättar Anette om sina personliga minnen och erfarenheter från Västernorrland

Tisdagar 10.00  Simhallens parkering. Föräldraledighetsträning .Är du föräldraledig och vill komma igång med träning och samtidigt få umgås med andra föräldralediga? På tisdagar kl 10.00 samlas vi på Simhallens parkering och promenerar en sträcka på ca 4 km, med några stopp på vägen för lite träning!  Både mammor och pappor är välkomna.Torsdag den 24 februari 10.00 Sambiblioteket.  Digitala torsdagar fortsätter. Denna gång är temat  Smidig service med Härnösands digitala tjänster