Lördag 15 maj

DELA
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Spela videoklipp

I dagens avsnitt får vi träffa Linn Danielsson som har en igelkott som husdjur, vi träffar även Basel Afana som öppnar ytterligare en restaurang och som vanligt bjuder vi också på veckans nyheter och tips på vad ni kan göra i helgen. Veckans livemusik står Granna Grannar för. Nytt avsnitt kommer nästa lördag 9.00!

Helgens tips i Härnösand:

Skattjakt
Klubb Foajés lokala skattjakt. Scanna QR-koder runt centrala Härnösand och vinn fina priser.

Motor
Hela helgen på Mittsverigebanan: Nordic Time Attack.

Konstutställning
Från 24 april till 29 maj hänger utställningarna ”Sol bakom allt” av Olof Ahlström och ”Dansarna” av May Lindholm på konsthallen på torget i Härnösand. Tyvärr är hallen stängd på grund av pandemin, men det kommer att läggas ut digitala visningar och vara fönstervisning dygnet runt. Du kan även gå på digital konstvandring i centrala Härnösand på webbsidan till Härnösands kommun.

Bio
På Saga bio visas familjefilmerna ”Familjen Bigfoot”, ”Roald Dahls Häxorna” och ”Raya och den sista draken” både lördag och söndag. Det gör också ”En runda till” och ”I krig med morfar”. ”Rättfärdighetens ryttare” går lördag och ”Nomadland” på söndag.

Kyrkan
Lördag 15 maj: Toner och tankar vid helgsmål i Säbrå kyrka 18.00.
Söndag 16 maj: Webbsänd högmässa 11.00 Härnösands domkyrka.
Gudstjänst 11.00 Stigsjö kyrka.

Murberget friluftsmuseum
Vandra på egen hand Väsenstigen om väsen i folktron. Startpunkten för Väsenstigen finns vid en skylt intill Kyrkkrogen, till höger om museets huvudbyggnad. Ladda ner appen Kulturpunkt och skanna koden på skylten för att starta guiden. Glöm inte att ta med hörlurar. Karta över stigen kan du hämta i en låda utanför museibyggnaden.

Ljuddrama
Från och med igår 7 maj kan du ta del av ljudverket ”Genom vind, snö och solsken” med Teater Västernorrland på Torget i Härnösand genom att scanna en qr-kod.