Lördag 11 december 2021

DELA
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Spela videoklipp

I detta avsnitt får vi träffa revydirektör Jens Wieselblad Nilsson som pratar om årets nyårsrevy “kul kul strålande kul”. Vi förmedlar tips för en brandsäker jul, och så får vi följa med ut och vinterbada i Stallarna med Stigsjö intresseförening. Vi får också tips på hur vi kan bidra med en julklapp till bättre behövande då restaurang APA är i full gång med sin julklappsinsamling. Och så får vi se vem som blir uppmärksammad med “veckans blommor”.

Helgens och veckans tips

Bio

Saga 1

Clifford den stora röda hunden /sv tal

Jag är Zlatan /text

West Side Story

Spider-Man: No Way Home

Saga 2

Sagan om Karl-Bertil Jonssons Julafton

House of Gucci

West Side Story

Saga 3

Encanto /sv tal

Eternals

No Time to Die

Drottning Margareta

Venom: Let there be carnage

Kyrkligt

Lördag 11 december 11:30 Härnösands domkyrka  Lördagsmusik

Lördag 11.30 december 18:00 Högsjö kyrka Musik i adventstid

Lördag 11 december 18 Härnösands domkyrka  december Sinnesrogudstjänst

Lördag 11.30 december 18:00 Säbrå kyrka  Musik i adventstid – Säbrå orkesterförening

Söndag 12 december 11:00 Gudstjänst i Ängekyrkan och via Facebook med Gunilla Jakobsson och Fred Nilsson, sång Lena Berglund Friberg

Söndag 12 december 11:00 Härnösands domkyrka    Högmässa – Webbsänds digitalt

Söndag 12 december14.00 Stor & Liten i Viksjö En möjlighet att träffas för er som är hemma med barn i Viksjö med omnejd.

Söndag 12 december Musik i adventstid 15:00 i Hemsö kyrka

Söndag 12 december16.00 0ch 18.00 Härnösands domkyrka  Luciagudstjänst

Fullsatt eftersläpp i mån av plats

Söndag 12 december Säbrå kyrka 18.00 Där Tro, Hopp och Kärlek växer – mässa

Söndag 12 december 18:00 Viksjö kyrka  Musik i adventstid

Musik och Kultur

lördag 11 december 18:00 Bryggeriet Kattastrand Beers & Burgers med Jay Smith! Vi samlas för en kväll tillsammans med Jay Smith som kommer ge oss en akustisk afton. Hernö Grillers kommer göra oss äran att steka burgare. Det är krav på vaccinationsbevis denna afton.

Söndag 12 december 11.30 och  12.30 Västernorrlands museum hörsalen  julkonsert med julvisor samt berättelser kring julens seder. Josefina Elvira Asker sjunger och berättar med hjälp av dockor och små figurer. Föreställningen präglas av en vacker lugn stämning med en komisk twist. Föreställningen är ca 40 min. Målgrupp 3–8 år. Max 50 personer per föreställning.

Fredagen den 17 och lördagen den 18 december Julfrossa Härnösands teater/ Stora scenen i OBS! Covidbevis krävs. Jacke Sjödin och hans ensemble bjuder på en minst sagt annorlunda Julfrossa Det blir ett musikaliskt virrvarr där jultexter placeras på helt andra melodier med nedslag i allt från världskända musikalklassiker och pampiga Queen-dängor till opera och Snoddas.

Årets sista utställningar på Härnösands konsthall bjuder på abstrakt måleri och ett konstnärligt undersökande av Luleälven genom fotografi. I galleriet på plan ett visar Härnösands Konstförening en utställning av Mia Rogersdotter Gran. Utställningen är ett konstnärligt undersökande av Luleälven genom fotografi och arkivmaterial. I salarna på plan två visar vi utställningen ”SVAJS” med duon Susanna Salifou Nygren och Vanja Gyllensköld.”Formen för vårt arbete är abstrakt måleri, det visuellt gestaltade och kroppsligt relaterade.

Lördagen 11 dec 1500.  Julcabaret. Kempesalen Härnösands folkhögskola I år bjuder Operastudion Kapellsberg på en glittrande julkabaré i operans och estradernas tecken

Övrigt

Söndagen 12 december kl. 11.00-16.00 Julmarknad på Murberget 2021 Murbergets julmarknad har tonvikt på hantverk och slöjd samt matvaror och annat gott som hör julen till. Det blir inget julstök i gårdarna, men det blir istället desto fler utomhusaktiviteter med julsånger, ponnyridning, tomtar och mycket annat.

Söndagen 12 december 12:00–16:00 Julmarknad på Korpås Gård Ramsås Ute på gården hittar ni en blandning av hantverksprodukter som keramik, smycken, snideri, stickat och mycket annat i julens tecken.

Måndag den 13 december. Elever från estetiska programmet till Teaterns foajé och sjunger och sprider ljus och glädje!Detta arrangemang brukar vara populärt och dra stor publik, så för att komma in måste ni visa legitimation och covidpass, så är restriktionerna nu.

Tisdag 14 december kl. 16.30-17.00I samband med utställningen “Att fånga en plats- berättelser från Västernorrland” samtalar arkeologerna Madeleine Nilsson och Anton Uvelius om arkeologi kopplat till platser. Samtalet sker digitalt på plattformen Zoom och tar ca 20 minuter.

Varje dag till och 13 januari Kung Bore med vänner firar jul – Julfönster 2021 Västernorrlands museum. Välkommen att kika in i årets julfönster på Murbergets friluftsmuseum. Varje fönster har ett vintrigt sagolikt jultema.

Sport

Tisdag  14 december 19:30 Högslättens Ishall  AIK Hockey Härnösand – Sollefteå HK

Lördag den 18 december 13.00 Högslättens Ishall Team Härnösand- Njurunda SK

Lördag den 18 december 15.00 Öbackahallen Härnösands handbollsklubb- Gimonäs Umeå IF B (hemma)